CSAPATUNK

  • Csapatunk több, mint 10 éves tapasztalattal bír az agilis fejlesztés és átállás vezetése terén
  • Magunk is megtapasztalták, milyen agilis csapatban dolgozni (PO, SM)
  • Rendszeresen, egyetemi szinten oktatjuk az agilis módszertanokat, illetve alapítói vagyunk a Budapesti Metropolitan Egyetem Agilis Projekmenedzsment Kutatóközpontjának
  • Nemzetközi szervezetek releváns minősítéseivel rendelkezünk (Scrum Alliance, Scrum Institute, SAFe, Scrum.org)

CSABA Zoltán, managing partner, agilis coach, stratégiai tanácsadó

image92

  Stratégiai vezető, minősített agilis coach, különböző iparágakban (IT, telekommunikáció, autóipar, felsőoktatás) szerzett 10 év tapasztalattal.A Budapesti Metropolitan Egyetem Agilis Kutatóközpontjának vezetője, a Transformative Agile Leadership MBA program szakvezetője. Nemzetközi nagyvállalatoknak és startupoknak egyaránt segít az agilis módszertanok hatékony elsajátításában.

FÖLDESI Árpád, partner, agilis coach, IT projekt menedzsment tanácsadó

image93

 Árpád 2008-ben teljesítette az első Scrum vizsgáját, amikor a Siemens vezető projektmenedzsereként támogatta az agilis módszertan bevezetését. Azóta az agilis transzformációk frontvonalában proaktívan támogatja a különböző szervezetek agilis transzformációját. Belső coachként, egyetemi oktatóként, külső tanácsadóként is oktatja a különböző agilis és skálázott agilis módszertanokat. 

Külső szakértőink

Móricz Emese, executive coach

image94

 Több, mint 10 éve segíti a szervezeteket és vezetőiket az átalakulásban. Szinte az összes iparágban dolgozott már, több agilis projekt mellett nyújtott segítséget itthon és külföldön is.

Molnár Attila, agilis pszichológus

image95

  Pszichológus, coach, scrum master. 30 országot érintő nemzetközi környezetben kutatja és támogatja az agilis transzformációkat. Nevéhez fűződik a TeamInsight nevű agilis kompetencia mérő eszköz kialakítása.

PhD Birloni Ferenc, agilis coach

image96

A University of Melburn oktatója, tapasztalt CTO és sorozat vállalkozó. Számtalan kisebb-, és nagyobb szervezet agilis átalakulását támogatta az elmúlt 15 évben.

Káli György

image97

Kommunikációs stratéga, service designer, design sprinter.

PhD Németh Gergely

image98

 Munka-, szervezet és sport szakpszichológus,   15 éve foglalkozik szervezetfejlesztési és vezetési tanácsadással.  

Sitkei Tamás

image99

 Teammentor, agilis vezető és mérnök tanácsadó. Szerteágazó vezetői tapasztalatait több iparágban szerezte az elmúlt 20 évben.

Mizsei Szabolcs

image100

 Közgazdász, a digitális transzformáció és agilitás szakértője. 20 év gyakorlati tapasztalattal rendelkezik az IT iparágban. Fő működési területe a digitális termékfejlesztés, tudományos kutatási területe is ide kapcsolódik: a nemzeti kultúrák jellegzetességei és az agilitás kapcsolatának vizsgálata. 

image101

Kiss Adél

image102

 20 éve dolgozik ICT szektorban, kommunikációs-, és márka szakértőként. Ötletadó, fejlesztő és megvalósító több társadalmi edukációs programban.

Küldetésünk

  Napjaink gazdasági környezetére jellemző az ingadozó, bizonytalan, komplex és zavaros, röviden VUCA-légkör. A tartósan kiszámíthatatlan és forráshiányos gazdasági környezet megköveteli a vállalatoktól az új szemléletet, hogy másképp tekintsenek a tevékenységükre, a munkatársaikra. Az eddigi feladat-, teljesítmény- vagy eredményfókusz után egyre inkább a megújulási képesség kerül előtérbe.  

Célunk

image103

 Célunk, hogy megértsük Ügyfeleink üzleti kihívásait, és segítsük Őket abban, hogy gyorsan innováljanak és adaptívan reagáljanak a külső kihívásokra.

Agilis módszerek, mint eszközök

image104

Az agilis módszerek bevezetése nem cél, hanem eszköz. Ügyfeleink egyedi igényeire szabva teszünk javaslatot az üzleti működésükhöz és vállalati kultúrájukhoz leginkább illeszkedő megoldásokra. 

12 alapelvünk agilis coachoknak

1. Mutass példát!

 Elégítsük ki ügyfeleink, az általunk támogatott szervezet munkavállalóinak agilitással kapcsolatos igényeit azáltal, hogy poroszos szigorral való letorkolás helyett a napi gyakorlatban mutatunk példát a mikéntekre. 

2. Légy nyitott a változásra!

 Legyünk mi, agilis coachok és szakértők is nyitottak a változásra, igyekezzünk az ügyfél igényeihez igazítani az agilis implementációt a keretek megtartása mellett.

3. Haladj lépésről lépésre!

 Sok, kis lépésben haladjunk, nagy big bang helyett, hogy az ügyfél értékteremtése folyamatos maradjon. Nem teremthetünk válságot a hirtelen bevezetett agilis eszközök által.  

4. Dolgozzunk közösen!

 Agilis coachként dolgozzunk közösen a támogatott csapattal a probléma megoldásán 

5. Bátorítsd a kísérletezést!

 Bízzunk azokban, akiket támogatunk, bátorítsuk őket, hogy próbálkozzanak, hibázzanak és tanuljanak a hibáikból. Hallgassunk és figyeljünk.

6. Empatikusan adj visszajelzést!

 Élőszóban adjunk visszajelzést, építő jelleggel, soha ne alázzuk meg a fogadó felet. Gyakran a jó kérdések segítenek leginkább abban, hogy a vezetők/csapatok maguk találják meg és magukénak érezzék a megoldásaikat.

7. Koncentrálj az értékteremtésre!

  Sikerünk mércéje a működő agilis csapatok és szervezetek és azok értékteremtő képességének növekedése. 

8. Támogatott csapataid ne függjenek tőled!

 Akkor dolgoztunk fenntarthatóan, ha támogatásunk következményeképp a csapatok és a szervezet önállóan képes tovább fejlődni.  

9. Fejlesszed magad folyamatosan!

 Tartsuk fenn az önfejlesztés iránti folyamatos igényünket, ismerjük tudásunk határait. 

10. Használd a leghatékonyabb eszközt!

 Az egyszerűség nagyszerű - nem lövünk ágyúval verébre. 

11. Ne dolgozz rutinból!

Minden helyzet és minden csapat más és más. Dolgozzunk a rutinunk alapján, de soha ne dolgozzunk rutinból.

12. Kérj visszacsatolást!

 Kérjünk rendszeres időközönként visszajelzést a munkánkkal kapcsolatban; ügyféltől és szakmai közösségtől.